Potrivit ISU Alba, pacientul, un tânăr de aproximativ 23 ani, a fost evacuat de pe pârtie de către un echipaj SALVAMONT cu snowmobil şi un paramedic SMURD până la Punctul de Prim Ajutor unde se afla şi ambulanţa SMURD.

 

După evaluarea medicală a acestuia de către echipajele de prim ajutor s-a pus diagnosticul de suspiciune fractură membru inferior stâng, s-a procedat la imobilizarea membrului afectat şi transportul la UPU Alba Iulia pentru investigaţii suplimentare de specialitate.

 

Până sâmbătă, 12 ianuarie, cel mai apropiat post SMURD era la Sebeş. Potrivit ISU Alba, o intervenţie dus-întors la Şureanu dura astfel aproximativ 5-6 ore.

 

 

Un punct de lucru temporar cu ambulanţă de prim ajutor SMURD a fost înfiinţat, începând cu data de 12 ianuarie, în zona Domeniului schiabil Şureanu, au transmis reprezentanţii ISU Alba. Printre obiectivele propuse şi asumate de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba în anul 2019 prioritare sunt reducerea timpului de răspuns la apelurile de urgenţă şi eficientizarea acţiunilor de intervenţie.

 

 

Pentru realizarea acestor deziderate, în funcţie de analiza efectuată la nivelul factorilor de decizie (ISU, Instituţia prefectului, Consiliul Judeţean, UPU-SMURD, SAJ Alba, conducerea UAT-urilor) se intenţionează înfiinţarea unor noi puncte de lucru la nivelul judeţului cu autospeciale de intervenţie şi/sau cu ambulanţe de prim ajutor SMURD.

 

 

Decizia a fost luată pe baza analizei efectuate privind cazuistica existentă în ultima perioadă, distanţa foarte mare faţă de cea mai apropiată subunitate de intervenţie, starea drumului de acces greu practicabil precum şi din cauza faptului că zona se află în plină expansiune din punct de vedere turistic.

 

 

Astfel, la nivelul judeţului Alba, numărul echipajelor SMURD operaţionale a ajuns la 8 din care 7 de prim ajutor calificat şi unul de terapie intensivă mobilă. (Sursa foto: ISU Alba)

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)