„România este exemplu de corupție academică, iar faptul că mulți absolvenți iau diplome fără să dea pe la școală e bine știut și tolerat de autoritățile statului”.

Aceasta este concluzia unui reportaj de o oră difuzat de o televiziune din Suedia, țară unde profesează asistenți medicali români, investigați sub suspiciunea de fraudă.

Între timp, în țară, rezultatele unei ample anchete în școlile postliceale sanitare au rămas secrete. În continuare, multe nu respectă legea privind prezența la cursuri a viitorilor absolvenți. Urmăriți un reportaj filmat cu o camera ascunsă.

O școală de asistenți din București. Întrebăm în ce spitale poate face un potențial cursant pregătirea la patul bolnavului, obligatorie chiar și 8 ore pe zi, 900 de ore pe an. Aflăm că există o lista de clinici cu care școala are acum contract, dar și o varianta mai comodă.

Potrivit ordinului 140 din 2007, școala nu are voie să meargă pe încredere când vine vorba de pregătirea clinică. Va face contracte direct cu spitalele, iar un maistru instructor e responsabil cu practică- inclusiv cu verificarea prezenței.

(Visited 2 times, 1 visits today)